10. Dora, Bagdad, Irak



Četvrt Dora u Bagdadu od 2003. godine središte je Al-Qaide i poprište najvećeg broja oružanih sukoba između američke vojske i pripadnika ove terorističke skupine. Većinsko sunitsko stanovništva već je nekoliko puta pokušala obaviti etničko čišćenje nad kršćanskim stanovništvom. Prije 5 godina čak su izdali i fetvu kojom su pokušali prisiliti kršćane da se preobrate na islam. Oni su to odbili nakon čega su počeli nasilini sukobi. Pretprošle godine napadnuta je i jedna katolička crkva za vrijeme nedjeljne mise. Ubijeno je više od 70 osoba, a takvo ponašanje nije nikakav izuzetak u Dori.



9. Chamelecon, San Pedro Sula, Honduras

San Pedro Sula grad je razoren kriminalom, drogom, sukobima bandi i siromaštvom. Ovaj grad ima jednu od najviših stopa ubojstava na svijetu, a najzloglasnija četvrt je Chamelecon u kojem većina stanovnika živi straćarama, nema tekuće vode i uglavnom su članovi bandi. Često se i policija ustručava ući u ovaj kvart.




Petare, Caracas, Venezuela

8. Petare, Caracas, Venezuela

Petare je nazloglasnija četvrt u gradu koji je među najopasnijima na svijetu. Policija i u ovu četvrt nerado ulazi, što je jedan od razloga zbog kojih su ulice preplavljene ilegalnim oružjem i drogom. Pljačke su svakodnevica, a na dnevnoj bazi u tom nselju smrtno strada 3-4 ljudi. Petnaestogodišnje djevojčice ćete u ovom kvartu češće vidjeti s djecom na ulici nego u školi.

7. East St. Louis, Illinois, SAD

Visok stupanj nezaposlenosti doveo je do masovnog iseljavanja iz East St. Louisa. Danas u tom dijelu grada živi samo 27,006 stanovnika od čega velik dio ne radi. Sam grad je u dugovima, a stanovnici svaki dan mogu svjedočiti rasnim sukobima.


Iztapalapa, Mexico City, Mexico

6. Iztapalapa, Mexico City, Mexico

Mexico City najopasniji je grad za žene. Stopa silovanja i ubojstava na ulici vrlo sporo opada, a čak se i policija našla u središtu brojnih skandala vezanih uz silovanja. U naselju Iztapalapa samo je u 2010. godini zabilježeno 200 silovanja i 5000 slučajeva obiteljskog nasilja. Ulice su preplavjene bandama, a policija je do srži korumpirana.

5. Spanish Town, Jamajka

Statistički gledano, Spanish Town najnasilnije je mjesto na Jamajci. Većina je tamošnjih ubojstava povezana s bandama. Vlada veliko siromaštvo, pa je kriminal jedini način na koji mladići mogu zaraditi za život. Ilegalno se oružje širi čak i među jedanaestogodišnjom djecom.

4. Ciudad Bolivar, Bogota, Kolumbija

Bogotu naseljavaju uglavnom imigranti s ruralnih područja. Loši uvjeti u predgrađima vode do nasilja i ostalih kriminalnih djela. Ubojstvo je jedna od najčešćih uzroka smrti u četvrti Ciudad Bolivar.

3. La Perla, San Juan, Portoriko

La Perla je jedan od četvrti grada San Juana s najvećom stopom kriminaliteta. Područje je opisano kao 'ogromni bazar za prodaju droge', a tamošnja industrija narkotika zapravo je multimilijunski biznis.

2. Nyanga, Cape Town, Južnoafrička Republika

U svakom je trenutku u ovoj četvrti aktivno barem 120 kriminalnih bandi, a stopa ubojstva je 46 na 100 tisuća stanovnika. Nyanga je jedno od najopasnijih mjesta u Južnoj Africi. Visokoj stopi kriminala uzrok je zloporaba alkohola i visoka nezaposlenost. HIV i AIDS također su jedan od velikih problema ovoga područja.

1. Cite Soleil, Port-Au-Prince, Haiti

Glavni grad Haitija vrvi od kriminala i nasilja, posebice nakon razornog potresa, koji se dogodio 20120. godine. Cite Soleil ima vrlo visoku stopu nezaposlenosti, česta nestajanja struje i stalni problem s uličnim bandama. Područje je toliko siromašno, da je lokalna delicija 'torta od blata', napravljena od gline i ulja.

Objavi komentar Blogger

 
Top