http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/1/26/1264523544438/Klencke-Atlas-001.jpg

Najveći sajam knjiga na svijetu u njemačkom gradu Frankfurtu ugostio je najveću knjigu na svijetu. Radi se o Atlasu u boji koji je tri metra dugačak i dva metra širok. Najveća knjiga bila je prava atrakcija sajma, a cijena joj je 100.000 dolara ili pola milijuna kuna.

Izdavač je maštoviti gospodin Gordon Cheers koji je na sajmu kazao da je posljednji put tako velika knjiga bila napravljena 1660. godine za engleskog kralja Charlesa II., a također se radilo o Atlasu.

"Ipak, ta je knjiga ipak bila za oko 30 centimetara manja", dodao je gospodin Cheers, pohvalivši se da svijet još nije vidio tako veliku knjigu kao što je njegova.

Za okretanje stranica potrebna je velika snaga, a knjigu su izdavači nosili i namještali na sajmu čak tri sata, kako bi je posjetitelji što lakše mogli razgledati.

Knjiga se tiskala čak mjesec dana, a dva primjerka već su prodana u muzeje Ujedinjenih Arapskih Emirata. Gospodin Cheers nada se da će biti još interesa za kupnju, te da će knjiga biti među ljudima i za 500 godina.

Atlas sadrži geografske karte svih kontinenata, kao i 1000 fotografija najpoznatijih svjetskih odredišta.

Objavi komentar Blogger

 
Top