http://www.tourismcookislands.com/accommodation/aitutaki-lagoon-resort-and-spa/overwater-bungalow-1238.jpg

Na otoku Autitaki dogodilo se ono što nitko od 1.800 stanovnika, uključujući i šefa policije, nije očekivao. Naime, po prvi puta u povijesti australskog otočića se dogodilo to da je netko opljačkao banku, a pri tome je odnio 164.000 dolara.

Naime, šef policije nije htio komentirati to da je banka bila zaključana samo jednim lokotom na ulazim vratima, ali sa sigurnošću tvrdi kako to nije počinio nitko od stanovnika već vjerojatno netko od turista. "Mislim da je naša banka prvi puta opljačkana, ovdje svi sve i svakoga znaju, siguran sam da to nije počinio nitko od nas", izjavio je.

Novac je ukraden prošlog tjedna, a od tada su druge dvije banke na otoku povečale nivo sigurnosti svojih objekata. Zanimljivo je da je taj otok, koji se nalazi u otočju kapetana Cooka, jedan od prvih na Pacifiku koji je prihvatio kršćanstvo te su vrlo religiozan narod. Na tom otoku veličine 18 kvadratnih kilometara postoji čak 20 različitih crkvi, a nedjeljom stanovništvo ne radi uopće pa tako tim danom turisti ne mogu doći niti otići s otoka.

Pogledajte kako Aitutaki izgleda:


Objavi komentar Blogger

 
Top