Sive i tmurnene fasade sastavni su dio većine gradova na svijetu. No, ipak postoje mjesta koja će vas osvojiti na prvi pogled svojim razigranim i šarenim fasadama.

Burano, Italija

Mali otok pored svoje "velike sestre" Venecije često je zanemaren, no svakako ga trebate posjetiti. On će vas osvojiti na prvi pogled. Kućice kričavo šarenih boja postale su njegov zaštitni znak.

http://sevil.ru/uploads/posts/2011-08/1312973312_1234290062_burano20venice20italy.jpg
http://slantour.cz/foto/full/3009-burano.jpg


Buenos Aires, Argentina

U gradskoj četvrti La Boca prevladavaju raskošne boje. Kako bi kvart postao primamljiviji i ljepši prije 50 godina su fasade obojane različitim bojama. Danas se ova gradska četvrt uvrštava u najatraktivnije turističke destinacije grada.




Cape Town, Južnoafrička Republika

Muslimanska četvrt Bo-Kaap nije samo šarena i vesela nego je posebna i po svojim uličicama i naguranim džamijama te je istraživanje ove četvrti prava šarena avantura.




Chefchaouen, Maroko

Marokanski plavi gradić nalazi se između dva brda, a muslimani iz Andaluzije su u 15. stoljeću obogatili ovaj grad prepoznatljivom estetikom i bojama svoje zemlje. Plava i bijela boja čine pravi vizualni doživljaj.




Kopenhagen, Danska

Nyhavn možda u prijevodu znači nova luka, no ovdje je ipak riječ o staroj luci. Šarene kuće nekoć su u svojoj unutrašnjosti skrivale raskalašene krčme i tatoo studije, a danas se tu nalaze turistički kafići i restorani.




Tobermory, Škotska

Glavno mjesto otoka Mull karakteristično je po svojoj pitoresknoj maloj luci koja je okružena šarenim kućicama. Osim kućica, turiste privlači i whiskey koji se proizvodi u ovom mjestu.




Manarola, Italija

Čini se da Talijani vole šareno. Malo selo Manarola sagrađeno je na strmoj stijeni uz more, a položaj, šarene kućice nanizane jedna pored i iznad druge te brojni vinogradi prava su turistička atrakcija.




Santorini, Grčka

Turiste osvaja na prvi pogled. Ne samo zbog izvrsne lokacije, divne klime, nego i upečatljive i prepoznatljive arhitekture i bijele te plave boje.




Guanajuato, Meksiko

Nekoć najbogatiji grad Meksika, poznat je po svojim uskim ulicama koje su pravi šareni labirint i zadivljuju svojom ljepotom koja potječe iz kolonijalnog doba.




Bergen, Norveška

Stara gradska četvrt Bryggen grada Bergen je pod UNESCO zaštitom. Ovdje se nalaze 62 građevine iz srednjeg vijeka koje su napravljene od drveta i predstavljaju sliku nekadašnjeg izgleda grada.








Objavi komentar Blogger

 
Top