Zamislite da vam netko ponudi piće koje se zove 'Zmaj koji riga vatru' (Fire-Breathing Dragon). Iako zvuči možda neprivlačno, taj je koktel povratak u vremena kad su se topli napici radili uz pomoć usijanog žarača.

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/Jan2012/60568740.jpg

Koktel majstor Dave Arnold vraća dašak 18. stoljeća u moderna vremena, a 'Zmaj koji riga vatru', njegov je izum. S prijelaza 17. na 18. stoljeće, ukoliko biste u taverni zatražili toplo piće, gazda bi koktel promiješao usijanim žaračem, uz plamen koji suklja van čaše.

Moderni barovi danas rijetko izvode tako vatrene ekshibicije s koktelima, no Arnold ističe prednosti ovakve metoda pripravljanja toplog pića. Uranjanjem usijanog žarača u mješavinu pročišćenog soka od naranče, čaja i ruma, karameliziraju se šećeri u piću i pale alkoholne pare, što znatno mijenja okus pića, za razliku od normalnog prokuhavanja, prenosi popsci.com.

Kako to izgleda kad se piće pripravlja na način da ga se promiješa žaračem na 815 stupnjeva, pogledajte u priloženom videu. Jedno je sigurno, tako toplo piće svima bi dobro došlo u ove hladne zimske dane.









Objavi komentar Blogger

 
Top