Harold Wayne Hardley, 19-godišnjak iz Mississippija, mogao bi ostati zapamćen kao osoba koja je završila u zatvoru na 10 godina zbog običnog ispuštanja vjetra u sveučilišnoj knjižnici.

http://webcafe.net.hr/2012/02/13/0172007.48.jpg

A priča ide ovako: Harold je na toaletnom papiru ispisao poruku da je u knjižnici 'ispustio bombu'. Naravno, s obzirom da Amerikanci vrlo ozbiljno shvaćaju natpise na toaletnom papiru, student koji je vidio natpis odmah je 'slučaj' prijavio profesoru.

Stvari su tada ubrzo eskalirale i prije nego što je nesretni Harold uspio reći: 'Čekaj, je l' to mene neko zaje***?!', fakultet su preuzele 11 agencija i sigurnosnih službi koje su krenule u potragu za 'teroristom'.

Rukopis je odmah prepoznat i Harold je uhićen, a zbog nespretno sročene obavijesti o tome kako je ispustio vjetar u knjižnici prijeti mu čak 10 godina zatvora.

Odličan učenik, koji bi trebao diplomirati u svibnju, opravdao se riječima da je to posve uobičajeni izraz za puštanje vjetra i još uvijek mu nije jasno kako se uspio naći usred priče o terorističkom napadu.

Hoće li američki pravni sustav imati milosti za ovog 'bombaša', tek treba vidjeti.






Objavi komentar Blogger

 
Top