Restoran služi slijed od četiri jela, a večera za jednu osobu - koja se sastoji od usoljenog lososa, telećeg pečenja i pite od jabuka, zajedno sa pićem i prijevozom autobusom iz Helsinkija do samog rudnika (i nazad) - košta 128 eura. Tijekom večeri posebnim liftovima možete sići i na razgledavanje pećine 350 metara ispod zemlje.
Prvi svjetski 'pop down' restoran otvoren je u vapnenačkom rudniku Tytyri, u gradu Lohja na jugu Finske, udaljenog samo 49 km od Helsinkija, i pravi je raj za sve one koji vole jesti daleko od gradske gužve, ali i danjeg svjetla.
Restoran Muru eksperimentalnog je karaktera i bit će otvoren samo deset dana u sklopu obilježavanja Helsinkija kao svjetske prijestolnice dizajna. Gostima će hranu pripremati glavni kuhar, ujedno i vlasnik restorana koji je inače smješten u Helsinkiju, Timo 'Lintsi' Linnamaki.
- Glavna tema na meniju bit će element zemlje, a razlog je jednostavno taj što smo 80 metara ispod zemlje. Prije no što smo otvorili dolazio sam ovamo i tražio inspiraciju za sastavljanje jelovnika - rekao je nagrađivani kuhar.
Restoran služi slijed od četiri jela, a večera za jednu osobu - koja se sastoji od usoljenog lososa, telećeg pečenja i pite od jabuka, zajedno sa pićem i prijevozom autobusom iz Helsinkija do samog rudnika (i nazad) - košta 128 eura. Gostima je tijekom večeri posebnim liftovima omogućen silazak u pećinu 350 metara ispod zemlje, a prve reakcije posjetitelja na cjelokupno 'Muru Pops Down in Tytyri' iskustvo su fantastične.
- Nikada nisam čula za ovakvo nešto i moja prva pomisao bila je kako moram biti dio tog iskustva. Ovo je vjerojatno jedno od onih iskustava koja se događaju samo jednom u životu - rekla je Anna Konsti, jedna od oduševljenih gostiju restorana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Objavi komentar Blogger Facebook