Da Amerikanci i brza hrana idu ruku pod ruku, pokazuju brojne statistike po kojima su oni još uvijek vodeća svjetska nacija po broju pretilih osoba.

Radikalna prehrana: Upoznajte ženu koja cijeli život jede samo kruh, mlijeko i pomfrit

Ali, primjer jedne Njujorčanke, tu statistiku uspijeva odvesti i korak dalje. Naime, Maria Lopez cijeli svoj život jede samo tri stvari - mlijeko, hljeb i pomfrit. Kako kaže, u svoje 54 godine nikada nije okusila ni voće, ni povrće.

Ali ipak, uz navedena tri "neizostavna" sastojka, Maria se tu i tamo zna počastiti slaninom, a ni sladoled i palačinke nisu joj pretjerano mrski. Kako bi se uvjerila u istinitost ove nevjerovatne priče, novinarka ABC Newsa s Marijom je otišla u šoping. Stigavši na odjel voća i povrća, Njujorčanka joj je hladno rekla: "Evo gledam, ali to meni ne izgleda kao hrana", piše Index.



Nancy Zucker, direktorica Centra za poremećaje u ishrani na Sveučilištu Duke u Sjevernoj Karolini, uvjerena je da Lopez nije jedinstven slučaj.

"Ne razumijemo u potpunosti razloge za ovakvu izbirljivost, ali sasvim je sigurno da je na djelu neki vid biološke borbe te uzroke te borbe ne treba tražiti isključivo u glavama tih ljudi", rekla je Zucker.

Maria Lopez kaže da se cijeli život susreće sa osudama okoline te da pri izlascima često kaže da je već jela kako ne bi bila izopćena iz društva. Uprkos svemu, tvrdi da je fizički u potpunosti zdrava.

Objavi komentar Blogger

 
Top