Disney ima jedne od najbajkovitijih zabavnih parkova, no neke stvari o njima ipak ne znate! Otkrivamo vam njihove neobične tajne.



Disneyeve likove svi vole, nekima su obilježili djetinjstvo a i danas su jednako popularni. Najveći Disneyev zabavni park nalazi se u Kaliforniji, a milijuni djece i odraslih godišnje posjeti svijet mašte. No, neke stvari ipak niste znali o Disneyevom zabavnom parku – do sad. Portal Business Insider donosi neke zanimljivosti.
Ukleta kuća u zabavnom parku jedna je od najstrašnijih atrakcija. 1994. objavljena je knjiga 'Mouse Tales' u kojoj je Disneyev zaposlenik David Koenig ispričao priču o turističkog grupi koji su tražili malo više vremena u 'ukletoj kući' kako bi održali brzinski ispračaj za 7-godišnjeg dječaka.



Disney je dao dopuštenje, no to je bila samo polovica plana jer su ožalošćeni prosuli pepeo u ukletoj kući koja je poslije bila zatvorena kako bi se mogla detaljno očistiti. Iako fiktivno, nekima se ideja i svidjela pa Disneyland godišnje dobije nekoliko zahjeva - koje svaki put odbije.

Ono što još niste znali o Disneylandu jest da svake večeri nakon što svi odu kući, park se napuni macama čiji je zadatak očistiti park od miševa. Park koji se temelji na liku velikog miša zabavniji je od pravih mišića.
Znate ove fotke koje se snimaju za vrijeme vožnje, a na kojima vi redovitio vrištite? E pa i te fotografije se kontroliraju, jer je 1990. izbio incident nakon što su neke djevojke pokazivale gole grudi. Tako je 'Splash Mountain' u šali nazvan 'Flash Mountain'.


Objavi komentar Blogger

 
Top