La Boca, srce Buenos Airesa



Najpoznatija od 48 četvrti Buenos Airesa šarena je radnička četvrt La Boca. Najslikovitija i najekstravagantnija četvrt u gradu u potpunosti se razlikuje i od starog i od modernog Buenos Airesa. Romantičari kažu da je tango rođen upravo ovdje. Ipak, potrudite se ne ići u ovu četvrt u kasne noćne sate...

Caminito

Do kasnog 19. stoljeća La Boca je bila glavna luka Buenos Airesa. Naziv La Boca znači usta, što slikovito označava ušće rijeke Riachuelo kroz koju su na kontinent ulazila sva plovila pristigla iz daleke Europe. Ovo je prvo mjesto na kojem su doseljenici pristigli u Argentinu.

La Boca - Buenos Aires (AR)

Caminito, ulica tanga

Drvene šarene kućice četvrti postale su dom brojnih umjetnika koji upravo ovdje skupljaju inspiraciju za svoja djela. U četvrti se smjestila popularna 100 metara duga pješačka ulica Caminito poznata po čestim izvedbama tanga na otvorenom. Ova je ulica za turiste najsigurnija u čitavoj četvrti. Ovdje će vas dočekati brojni zaposlenici restorana i pokušati vas uvesti baš u njihov restoran.

La Boca: Caminito

Caminito je i naziv tipičnog argentinskog tanga, stoga ćete u ovoj ulici naći i brojne suvenirnice s tango povezanim predmetima, kao i mnoge galerije. La Boca ima brojne tango klubove, ali i talijanske kavane.



Stadion popularnih Boca Juniorsa

Ljubitelji nogometa sigurno će posjetiti dom kluba Boca Juniors, slikoviti stadion La Bombonera i muzej u sklopu stadiona. Ovaj je klub jedan od omiljenih argentinskih nogometnih klubova, što je velika stvar za klub obzirom da su Argentinci narod koji naprosto obožava nogomet.



Popularno susjedstvo obavezno je odredište brojnih turista koji posjećuju glavni grad Argentine. Uvriježeno je pravilo za sigurnost turista koji posjećuju La Bocu: što su kuće svježije obojane to je taj dio četvrti sigurniji za turiste! Stoga držite se glavnih turističkih zona i uživajte u najekstravagantnijoj argentinskoj četvrti.


Objavi komentar Blogger

 
Top